Ранет дописникот на „Скај њуз“ од Украина

Дописникот на „Скај њуз“ од Украина – Стјуарт Ремзи и неговата екипа биле нападнати на почетокот на неделава во близина на Киев.

Снимателот Ричи Моклер бил погоден со два куршума во панцирот, а Ремзи бил ранет, пренесува „Скај њуз“.

Екипата на британската телевизија успеала да се засолни во едно складиште, а по неколку часа била евакуирана во придружба на украинската полиција.

Ова е снимката од нападот:

https://twitter.com/TimGatt/status/1499861301241303045?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1499861301241303045%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fnovatv.mk%2Fvoznemiruvachko-video-ekipa-na-skaj-nuz-padna-vo-zaseda-dopisnikot-ranet%2F