Интервјуа

БАЛКАН

Вучиќ имал „тешка дискусија за иднината на Западен Балкан“

Претседателот на Србија - Александар Вучиќ на Инстаграм напиша дека имал тешка дискусија за иднината на Западен Балкан со европските и регионалните лидери.На маргините на Светскиот економски форум…

ЕМИСИИ

Моџо Килингтон: Не е привилегија да си директор, копаат биткоини за да преживеат!

„Конечно се договорија СОНК и МОН, за 15% во септември, ќе се најдат во овие тешки времиња“„Не е привилегија да си директор, по 15 часот копаат биткоини за да преживеат“„Од Комисијата за енергетика најавија дека ќе има корекција на…

Лиле Крстева: Секој човек треба да го знае говорниот нормиран македонски јазик!

„Сме учеле од авторитети од кои можело да се научи, да се добие таа смиреност која се помалку и помалку ја има. Ми се случува да седам во фотелја и да пропаднам од срам, има агресија, тензичност, непочитување на јазикот и говорот. Талентот…

Адеми: Корупцијата во владиниот ешалон ја прават луѓе на ДУИ!

„На Европа и фалат татковците со визија, Шуман, Аденауер, за жал втората генерација на тие лидери немаат никаква додадена вредност. Има се повеќе национализација на Европска Унија. И ние на Западен Балкан не сме имале функционални држави до…

СЦЕНА