Трилинг: Дипломски, магистарски и докторски се штанцаат, а одговорност нема

Интервјуа со академик Абдулменаф Беџети, ректор на универзитетот на ЈИЕ и со Арбен Таравари, в.д претседател на Алијанса на Албанците.
Медиумските работници викендов избираат ново раководството. ЗНМ пред предизвикот како и кој ќе ја води оваа асоцијација? Разговор со тројцата претенденти за претседател на ЗНМ, Младен Чадиковски, Филјана Кока и Марјан Николовски.
ТВ колумна на новинарот Владимир Петрески