Бајден: Вакцинирајте се, примете дополнителна доза, носете маска во јавност!

Американскиот претседателот – Џо Бајден ги повика Американците да се вакцинираат против Ковид-19 поради најавите за зголемување на бројот на новозаболени поради сојот Омикрон. Бајден смета дека Омикрон е многу позаразен и граѓаните можат да се заштитат.

„Вакцинирајте се. Примете дополнителна доза. Носете маска во јавност“ – Бајден.

Во САД сега се регистрирани по околу 500.0000 новозаболени лица дневно, додека ноември таа бројка беше околу 100.000 случаи.