Ако Ахмети политички го погреба Груевски, кој предвреме го пензионираше Заев?

Каква е улогата на Црвенковски во симнувањето на Заев од тронот во владејачката партија?

Дали изборните резултати или сосема нешто друго е причина за оставката на Заев од премиерската и лидерска позиција во партија?

Дали теренот за негово повлекување бил подготвен помеѓу првиот и вториот изборен круг?

Каква е улогата на Црвенковски во симнувањето на Заев од тронот во владејачката партија?

Зошто СДСМ последните неколку изборни циклуси има пад на поддршка?

Ова се само дел од прашањата и дилеми на кои одговараа новинарот и автор на емисијата „Во центар“ Васко Ефтов и поранешната пратеничка и граѓански активисти – Ивана Туфегџиќ.