Уапсен специјалниот обвинител на Црна Гора

По наредба на Специјалното државно обвинителство, Специјалното одделение за полиција утрово го лиши од слобода специјалниот обвинител Саша Чаѓеновиќ, поради основи на сомнение дека, вршејќи ја функцијата специјален обвинител, во периодот од средината на 2020 година до 2022 година сторил кривично дело создавање злосторничка организација и повеќе други кривични дела.злоупотреба на овластување.

Специјалното државно обвинителство навремено ќе ја информира јавноста за своите понатамошни постапувања и за состојбата на постапката, а особено потенцирам дека државните органи, медиумите, здруженијата на граѓани, јавните личности и другите лица се должни да се придржуваат до презумпција на невиност и дека во своите јавни изјави за постапките во процесот не ги повредуваат другите правила на постапката и правата на лицето против кое се води постапката.