Трилинг – (Не)заштитен јазичен, национален и културен идентитет

Дали националните културни установи како  филхармонија, МОБ, МНТ ќе  бидат ставени под клуч поради долговите и енергетската криза?

Ќе има ли реконструкција на владата?

Имаме ли заедничка историја со Бугарија и чиј е Гоце Делчев?

Ова се само дел од прашањата и дилемите на кои одговара министерката за култура и потпретседателка на СДСМ, Бисера Костадиновска Стојчевска во најновото издание на Трилинг.