Селф тестовите во Грција открија над 8.000 позитивни ученици и наставници

Вкупно 8.278 позитивни резултати од направените селф тестови во Грција, задолжителни за учениците и просветните работници. тестирани се 1,6 милиони ученици и наставници.

Ги прават по двапати седмично, а негативен резултат е предуслов за посетување настава за учениците од основните и средните училишта во Грција. Истото важи и за нивните наставници и професори.

Од почетокот на второто полугодие, задолжителни беа во земјата и три тестирања по што откриени беа 31.000 позитивни случаи кај ученици и просветни работници.

Тестовите се подигнуваат бесплатно од аптеките со матичниот број на учениците и професорите и наставниците, задолжително е тестирање 24 часа пред почетокот на наставата секој вторник и петок.