„Роман Абрамович е ефикасен посредник меѓу Киев и Москва“

Рускиот бизнисмен Роман Абрамович е ефикасен посредник меѓу Киев и Москва кој помага да се спречат недоразбирањата меѓу двете страни.

Ова е ставот на украинскиот преговарач во руско-украинскиот конфликт, Михаил Подољак.

„Во медиумите одамна е познато дека тој е исклучително ефикасен посредник меѓу делегациите и оти делумно го модерира процесот за да се избегнат недоразбирања на самиот почеток“ – рече Подољак.

Украинскиот преговарач, исто така, ги отфрли како шпекулации „теориите на заговор дека Абрамович бил отруен пред неколку недели“, велејќи дека таквите извештаи имале за цел да извршат притисок врз делегациите.