Отворен пунктот за сликање без закажување: Гужва пред пунктот, отворени дури 12 кабини

Гужви пред Пункотот за фотографирање за лични документи без закажуваше во спортската сала на Полициската станица Пролет.

Иако официјално Пунктот треба да биде отворен утре, граѓаните разбрале дека и денеска можат да добијат услуга, па пред спортската сала се направи долга колона. МВР се уште го тестира системот и не очекувале толкава навала денеска. Почнале да работат само со три кабини, но откако пред пункотот се направи гужва, службениците ги отвориле сите 12 кабини за сликање.

Најупорните чекаа и по три часа за да стасаат на ред.

Граѓаните кои допрва доаѓаа да фатат ред знаеја дека ќе чекаат со часови, но велат – лични документи мораат да извадат.

Пункт официјално ќе биде отворен утре и ќе работи од 8 до 18 часот. Сите оние кои не успеале да добијат термин за промена на личните документи ќе можат таму да се фотографираат. Потребна им е само банкарска картичка и да ги пополнат потребните формулари кои можат да ги земат во самиот пункт.