Моџо Килингтон – божиќно издание за предизвиците во 2022 година

И во новата 2022 година Моџо Килингтон во Трилинг, овојпат со листа на предизвици:

„Со новата година, нови радости – со поскапување на струјата, ќе нема ни ефтина струја, но и зото ни е. Почнува и економска криза – предизвик за преживување“.

„Ќе има предизвик и да го решиме спорот со Бугарија – да видиме кој не измислил Сталин, Тито, Кардељ, Волт Дизни, или Ханс Кристијан Андерсен“.

„Од други предизвици годинава – предвремени избори, што да не“.

„Да сме подобри луѓе, да сме подобри граѓани, бидете што сакате, подобри или полоши – новата година ќе каже“.