Лукашенко: Нема да останеме на страна ако НАТО влезе во Украина

Претседателот на Белорусија – Александар Лукашенко, денеска изјави дека доколку мировниците на НАТО дојдат во Украина, постои опасност од Трета светска војна и во тој случај Белорусија нема да остане на страна.

„Гледате дека овие Полјаци полудеа, тие веќе предлагаат, го поканија (американскиот претседател Џозеф Бајден) од преку океанот, а сега му ја полнат главата за да создадат мировни сили од 100.000 луѓе и да ги донесат во Украина преку Лавов. Разбирате дека тоа е Трета светска војна. И што мислите, дека Белорусија ќе остане на страна и ќе биде толку префинета“ – рече Лукашенко.