Загинаа 7 цивили при напад врз евакуациски конвој

Разузнавачката служба во Украина соопшти дека загинале 7 цивили, од кои едно дете откако руските сили пукале врз евакуациски конвој во регионот на Киев. Сè уште е непознат бројот на повредени.

Конвојот од жени и деца од селото Перемоха се движел кон селото Гостролуча по договорениот хуманитарен коридор и специјалната „зелена“ рута кога руските сили почнале да пукаат.

По нападот, окупаторите го принудија луѓето да се вратат во Перемок и да не ги пуштаат од селото, се наведува во соопштението на украинската разузнавачка служба.