Гром удри во човек, за чудо – преживеа

Гром удри во чувар на компанија во Индонезија. За чуд тој го преживеа директниот удар.

Тамошните медиуми јавуваат дека во несреќата ќовекот се здобил само со изгореници на рацете.

Бил хоспитализиран неколку дена, а потоа пуштен на домашно лекување.

Се претпоставува дека бил погоден од гром бидејќи во рацете држел вклучена радио-станица.