Во Франција 300.000 новозаразени со коронавирус

Безмалку 300.000 нови случаи на Ковид-19 се регистрирани во Франција во последните 24 часа,  соопшти тамошниот министер за здравство, Оливер Веран.

„Денеска, јавното здравство на Франција ризикува да објави близу 300.000 контаминации во текот на 24 часа“, веројатно рекордно ниво“ –  рече министерот Веран.