(Видео) Трилинг: Буџетот за 2024 е (не)развоен, кој е виновен за компромитираното судство?

Буџет без штедење, плати, пензии, коридори, ќе има за сите, како изборен балон, може да ја разгори инфлацијата.

Даноци не плаќаат криминалци и себични, зошто фирмите на Мијалков должат 2 милиони евра, над 40% од најпрофитабилните компании не платиле солидарен данок.

Прислушувањето отиде во архивите, што сте чуле не сте виделе, дали аферата ја дотолчи правдата?

Обвинителите инертни, судиите без авторитет, колку адвокатите се во кругот на застарување?

Во вечерашното издание на Трилинг гостуваат адвокатот Никола Додевски, Павле Гацов – даночен експерт и Леунора Калиќи – претседателка на Советот за етика во медиумите.

Настрана од политичките теми кои ги снимаме во „Трилинг“ вечерва имавме интервју и со едно од најперспективните имиња на нашата сцена. Вечерва Марија Димишкова разговораше со Агни Авшар.

Трилинг: Буџет без штедење, судии без авторитет – Како медиумите се штитат од политичко влијание?