(Видео) „Правам комбинација од љубовта кон музиката и јазиците“: Пејачката Агни Авшар за џез музиката кај нас

Настрана од политичките теми кои ги снимаме во „Трилинг“ вечерва имавме интервју со едно од најперспективните имиња на нашата сцена. Вечерва Марија Димишкова разговораше со Агни Авшар.

Моето родено име е Лина Авшар. Одлучив сама да го променам името во Агни. Тоа има многу длабока симболика колку што знаете, претставува бог на огнот. Во подлабоката симболика тоа е поврзано со мојот карактер и жестокоста, емотивноста и сензационалноста на сцена, вели гостинката Авшар.

Авшар твори во различни настани од она што е комерцијала и објаснува за џез музиката во Македонија во споредба со западна европа. Таа зборува и за љубовта кон јазиците.

Се трудат да бидам што е можно пофокусирана на сцената, таа вели.

Целото интервју со Агни Авшар може да го погледнете во продолжение: