Србите 10-ти ден протестираат пред општина Звечан

И денеска Србите се собираат во близина на зградите на локалната самоуправа на северот на Косово и Метохија, каде што се спречени да работат откако специјалните сили на косовската полиција ги окупираа тие згради.

Кфор се уште се наоѓа во непосредна близина на општинската зграда и на сите приоди кон Звечан.

Со потпишување на своите потписи покрај бодликавата жица пред војниците на КФОР, вработените во општина Звечан утрово на почетокот на новата работна недела потврдија дека навреме дошле на работа, иако биле спречени да стигнат до канцелариите. во општините кои втора недела беа окупирани од специјалните сили на косовската полиција.

Ноќта помина мирно во Звечан, а на протестите нешто пред седум часот почнаа да пристигнуваат голем број граѓани.