Се заострува тонот кон бугарските ултиматуми, а Брисел го држи регионот се подалеку од ЕУ!

Литургија за помирување во Белград.

Дали СПЦ ќе испрати писмо до Цариград за автокефaлнoст на МПЦ-ОА?

Скопје го заострува тонот кон секојдневните бугарски ултиматуми.

Далеку од Брисел, како да се остане на земја во овие кризни услови?

Колку и на каков начин руско-укранскиот конфликт се рефлектира врз бизнисот и странските инвестиции?

Дали Отворен Балкан е проект кој може да биде алтернатива во ситуација кога Брисел го држи регионот се подалеку од ЕУ?

Спикерството денес и во 90-тите години.

Разговараме зо адвокатот Тома Фила, Марјан Бојаџиев – универзитетски професор,  Виктор Мизо – директор на „Костал Македонија“ и претседател на Асоцијацијата на странски компании, политичкиот аналитичар – Висар Адеми и доајенот на македонското спикерство – Лиле Крстева.

Трилинг рубрика (Не)реално со Моџо Килингтон.