Руски војници во украински униформи се движат кон центарот на Киев

„Индипендент“ пренесува дека руските војници со запленети украински униформи се движат кон центарот на Киев.

Според информациите, преоблечените руски војници ги следи колона од воени камиони – изјави уркаинскиот заменик министер за одбрана.

Претседателот на Украина – Зеленски изјави дека сакаат политички да ја уништат Украина со уништување на шефот на државата, а самиот посочи дека имаат информации дека непријателски диверзантски групи влегле во главниот украински град.

https://twitter.com/ConflictTR/status/1497106227259752449?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497106227259752449%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.slobodenpecat.mk%2Fvideo-ruskata-armija-preoblechena-vo-ukrainski-uniformi-se-dvizhi-kon-centarot-na-kiev%2F