Репортажа од манастирот „Свети Гаврил Лесновски“ – Лесново

Лесновскиот манастир е местото каде за празниците доаѓаат многу луѓе и еден од позначајните објекти за верниците во државата.

Таков е случајот и за овој Божиќ.

Манастирот во Лесново е основан пред 10 века. Отец Исак вели дека во овој манастир константно се случуваат чуда.

Погледнете ја репортажата што пред Божиќ ја направи Игор Стојанов: