Препорака во Кипар: Tестирањe пред домашните собири за празниците

Кипарската Влада им препорачува на граѓаните пред посетата на домовите во пресрет на божиќните празници да се тестираат или со селф тест, доколку се целосно вакцинирани или со рапид тест за невакцинираните. За домашните собири за празниците, дозволено е на Кипар да има најмногу 20 лица, вклучувајќи ги и домаќините и децата.

Сите вработени кои се вакцинирани или прележале Ковид, за пристигнување на работните места задолжително ќе треба да имаат негативен резултат од ПЦР или рапид тест, што ќе важи седум дена. Исклучок се оние кои примиле трета доза од вакцината.