Политичко-економска криза, каде е излезот?

Дали земјата влегува во турбулентен период по тензичната собраниска седница и индикативното исчезнување на пратеник?

Што може да се очекува на политичка сцена откако не успеа обидот на гласање на недоверба на Владата?

Зголемување на постојното парламентарно мнозинство, прегрупирање на силите во Законодавниот дом или можни се предвремени парламентарни избори?

Кој би бил мандатар на идната Влада и што значи одложувањето на оставката на Заев од лидерската позиција?

Ова се дел од прашањата и дилемите на кои одговараа дел од соговорниците на Горазд Чомовски во вечерашното издание на „Трилинг“: