Повторно пропадна возило во подната фонтана на плоштад Македонија

Утрово камион со странски регистарски таблички пропадна во централниот дел од подната фонтана на плоштадот Македонија во Скопје при што освен фонтаната, забележливо беше и ошететувањето на возилото.

Подната фонтана на плоштадот Македонија не работи неколку лета, а често се оштетува и од возила на градската чистота и од превозници кои добиваат специјални дозволи за движење низ плоштадот заради завршување на некои работи.

Дали во овој случај превозникот имал дозвола за движење низ плоштадот или случајно залутал, ќе информираат градските власти.