Нов протест во петок во Белград

Протест против насилството во Србија ќе се одржи овој петок во Белград.

Граѓаните во 18 часот ќе се соберат пред Собранието на Србија, а потоа ќе почнат со прошетка до зградата на Владата, околу која ќе се направи обрач.

По неколку говори на јавни личности и жртви на режимот што ќе се одржат пред Собранието, прошетката треба да започне од зградата на Собранието, преку Булевар Краља Александар до Правниот факултет.

Оттаму свртува во Београдска кон Славија, а колоната ќе продолжи по улица Немања до улица Балканска, јавува Нова.рс.

Граѓаните потоа ќе пешачат по улицата „Адмирала Гепрат“ до Кнез Милош, каде што ќе свртат десно кон Владата на Србија и на тој начин ќе направат обрач околу оваа зграда.

За време на прошетката тој кратко ќе застане пред Министерството за образование.

Потпретседателот на партијата Зајдено Небојша Зеленовиќ вчера во интервју за Нова рече дека темата на овој протест е образованието и неговото значење за излез од ситуацијата во која се наоѓа општество.