Ново издание на Трилинг

Што се крие зад одлуката на украинскиот бизнисмен Онишченко да му се издаде македонското државјанство и чија е одговорноста и покрај тоа што уште пред година и половина е ставен на американската црна листа?

Што е поверојатно – во Паралементот да се обезбеди двотретинска поддршка за уставни промени или да се реализира барањето на ВМРО-ДПМНЕ за одржување на превремени избори? Ова се само мал дел од дилемите на кои одговара професорот и член на Советот за национална безбедноста Ненад Марковиќ.

Во Трилинг вечера и пратеничката и кандидат за претседателка на ЛДП Моника Зајкова. Дали во ЛДП ќе дојде до промена на генерации или на сцена е враќање на луѓе од време на транцијата.

Дали враќањето на Пенов може да значи и реактивирање на Гошев и негова номинација за претседателските избори?