Најново издание на Трилинг со новите политички актуелности

Настани и личности кои ја одбележаа оваа недела.

Првата меѓувладина заедничка седница меѓу Северна Македонија и Бугарија која се одржа во Софија и средбата меѓу премиерите Кирил Петков и Димитар Ковачевски.

Енергетската криза ги еродира локалните буџети.

Меѓу куршуми и мекици, во тој распон се реакциите на Моџо по изјавите во Скопје.

Разговор со потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, но и со градоначалникот на Струмица – Костадин Костадинов, екс-амбасадорот Мухамед Халили и поранешната бугарска амбасадорка Бисерка Бенишева.

Ова е најновото издание на Трилинг: