„Граве“ ќе ги исплаќа полисите за катастрофата во Бугарија

„Македонски „Граве“ ќе исплаќа оштета за жртвите во автобуската несреќа. Бугарите го најдоа виновникот во шоферот на автобусот на „Беса транс“ – вели м-р Трајче Латиновски, генерален директор на Национално биро за осигурување во Трилинг.

Тој вели дека „македонските власти се уште тактизираат со вината на сопственикот чиј автобус возел без лиценца на пат кон Истанбул“.