И Јулија Тимошенко со пушка в раце ја брани Украина!

Екс-премиерката на Украина – Јулија Тимошенко денеска на својот Инстаграм профил објави фотографија на која држи автоматско оружје во рацете. Тимошенко е во друштво со уште петмина мажи, сите се вооружени.

Пораката покрај фотографијата е: „Украина ќе пружи отпор. Руски воени бродови еб.те се!“

Тимошенко во Украина ја сметаа за хероината на Портокаловата револуција и важеше за една од најистакнатите политички личности во земјата.

Таа е екс-премиерка на Украина и тоа во два наврати. Прв пат беше избрана во 2005 година, а вторпат во декември 2007 година.

https://www.instagram.com/p/CacS3JmgYpM/?utm_source=ig_embed&ig_rid=cecab371-4705-4565-82d7-c2a42d77e631