Ибрахим Мехмети: Несогласувањата власт-опозиција се дополнителен проблем

„Новиот премиер ќе има многу тешка задача и со екомонската, и здравствената, но и енергетската криза која станува сериозна. Но и спорот со Бугарија. Имаме голема поделба во земјата и несогласување меѓу власта и опозицијата, што мислам дека ја отежнува работата на било кој и да е премиер сега“ – вели политичкиот аналитичар Ибрахим Мехмети во најновото издание на Трилинг.