Дали директорот на БЈБ влијаел врз случај каде се тепани припадници на ЕБР, прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ

Дали директорот на БЈБ влијаел врз случај каде се тепани припадници на ЕБР? Вадени ли се луѓе од записник заради врски со него?, прашуваат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

„ВМРО-ДПМНЕ постави прашања, а директорот на БЈБ и ЈО молчат. Сашо Тасевски мора да одговори, дали едно од четворицата лица кои биле фатени и евидентирани од полицијата под сомнение дека сакале да употребат бела прашкаста материја, и притоа ја нападнале полицијата бил негов син? Сашо Тасевски мора да одговори, дали настанот кој се случил во 1 часот по полноќ, а напаѓачите биле однесени во ПС Карпош во 1.45 часот, е заведен во полициски билтен дури во 6.30 часот сабајлето, под притисок?“ се вели во партиското соопштение.

Од партијата бараат одговори на тоа „дали таквиот притисок или нешто друго е причина за во полицискиот билтен наместо четворица, да бидат запишани три лица? И фали четвртото лице е синот на Тасевски?“.