Горан Стојановски: Ние не сме лоши луѓе во принцип, што живееме во оваа држава, но…

Инспектор Томе од „Преспав“ вели дека „секогаш мора да се извади смисолот за хумор, и покрај тешките ситуации кои луѓето ги доживуваат во транзициски период – треба човек малку да се тргне на страна за да си ги наполни батериите и да почнува да станува креативен“.

Актерот Горан Стојановски во последното издание на „Трилинг“ за серијалот вели дека „личиме на гротеска, има еден момент каде што убаво е да се видиме какви сме, што сме, зошто веруваме дека таму негде е нешто подобро, го загубивме средството за заедништво. Ние не сме лоши луѓе во принцип, што живееме во оваа држава, но…“.