Вучиќ најави: Финалето на Лига Европа во 2028 година ќе се игра на Националниот стадион во Белград

Финалето на Лига Европа во 2028 година ќе се игра на Националниот стадион во Белград, изјави пред новинарите српскиот претседател Александар Вучиќ при обиколката на првичните работи за изградба на националниот стадион.

Според него, на стадионот ќе бидат поставени 20.000 тони челик и се мора да биде завршено до крајот на 2026 година.

„Сметаме дека може да биде најлошото, но ќе биде најубаво во Европа“, рече тој.

Според него, има убави стадиони, но овој ќе биде најубав.