Ахмети на ФБ: СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ со години се обидуваат да и наштетат на ДУИ

Али Ахмети – лидерот на Демократската унија за интеграција на Фејсбук објави видео со изјави на високи претставници на владејачката СДСМ и опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Во видеото се изнесени обвинувања против ДУИ, за криминал и корупција.

„Континуирано со години различни актери со напори да и наштетат на ДУИ, како и да ја искористат за остварување на целите на нивните секојдневни партиски политики“ напиша Ахмети на Фејсбук.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAliAhmetiOfficial%2Fvideos%2F1275641179586823%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>