Апасиев: Доктор Јовев е разрешен затоа што е Македонец

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев преку социјалната мрежа Фејсбук даде свој коментар за разрешувањето на д-р Јовев од функцијата директор на Кардиохирургија, а според него тој е разрешен затоа што е Македонец.

„Ај да бидеме реални. Доктор Јовев е разрешен и затоа што е Македонец. Да беше по Рамковен, никој немаше да го пипа“, напиша Апасиев на ФБ.