Џонсон го нарече Путин диктатор

Премиерот на Велика Британија – Борис Џонсон го нарече Путин „диктатор“, а инвазијата врз Украина според него е „грозен и варварски потфат“.

Тој нагласи дека западните сојузници подготвуваат „голем пакет санкции против Русија“.

Џонсон упати и порака до народот на Украина: „Не можеме и нема само да гледаме на страна“.