Вечерва е новото издание на Трилинг

ЕУ под притисок на Бугарија и немоќен пред пенетрацијата на Русија. Зошто Софија ја испушта шансата да биде ментор на европеизацијата на регионот?

Падна Петков – дали следува и пораз на Ковачевски?

Столб што пее – роман како сага за распалена омраза, невозможен оптимизам, демагогија и лицемерство.

Ученици без знаење и со лажни вредности. Петкашите во магарешка клупа на незнаење.

Трилинг – како прозор без ролетни.