Трошановски: Македонскиот јазик не е чист, ќе биде многу гнасно и далеку од чисто!

Претседателот на институтот за демократија – „Социетас цивилис“, Марко Трошановски кој важи за добар познавач на евроинтеграциите на социјалните мрежи го коментира францускиот предлог.

„МАКЕДОНСКИОТ Јазик не е чист!!! Официјалниот јазик на земјата кандидат ЕУ го признава во поглавје 34. Него го нема во предлогот што го фали владата. Кога ќе дојде време да се отвори/затвори, немаме гаранција- ќе биде многу гнасно и далеку од чисто“ пишува Трошановски на Твитер.