Спречен е атентат врз претседателот Зеленски

Официјална потврда доби веста дека украинскиот претседател Володимир Зеленски е означен како цел на атентат.

Странските медиуми јавија дека елитните единици на чеченската паравојска се обиделе да го убијат Зеленски, но нивниот обид бил спречен.

„Обидот за атентат е спречен“ – изјави Алексиј Данилов, секретар на Советот за национална безбедност и одбрана.

Елитна група Чеченци пристигнала во Киев за да го убијат украинскиот претседател, но не се познати деталите од настанот, ниту тоа колку блиску успеале да дојдат до претседателот Зеленски.