СДСМ обвинува: Арсовска прекрши закон и постави генерален секретар на Град Скопје

„Данела Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ го именувале за секретар на Град Скопје, Ѓоко Велковски, актуелен советник во општина Чаир од редовите на ВМРО-ДПМНЕ“ – обвинуваат од СДСМ и напоменуваат дека „Ова освен што е неетички, туку е и спротивно на член 44 од Законот за спречување на корупција и судир на интереси. Надлежните ограни се веќе известени и овој случај мора да има разрешница“.

Според СДСМ, Арсовска одново докажува дека освен груба партизација на Град Скопје ништо друго и не прави.

„Одамна е јасно дека Арсовска е најнеуспешниот градоначалник на Град Скопје“, се наведува во реакцијата на партијата.