Руско МО: Од „Азовстал“ се предадоа 959 украински војници

Министерството за одбрана на Русија денеска соопшти дека 959 украински војници од опколената челичарница „Азовстал“ се предале неделава.

„Во текот на изминатите 24 часа, 694 милитанти се предадоа, вклучително и 29 повредени“ – соопштија од руското Министерство за одбрана.

Во соопштението се додава дека од 16. мај се предале „959 милитанти, меѓу кои и 80 повредени“.