Рубљата во слободен пад

Со тоа што Владимир Путин – рускиот претседател со декрет се обиде да спречи излевање на капиталот од земјата, се чини се направи дополнителен хаос во банките и пред банкоматите во Русија, забележани се огромни редици.

Официјално – Русија од денеска забрани изнесување на странски валути во износ повисок од 10.000 долари (околу 9.000 евра) по лице.

Луѓето се обидуваат да стигнат некако до странски валути, некои од нив се жалат дека чекаат со денови, но без успех.