Рамковски: Груевски бараше да ја „спуштам топката“ и потоа завршив во затвор

„Мислам дека последниот разговор со Груевски беше август, кога, како што тој велеше, ајде да ја „спуштам топката“. На состанокот бевме јас, Младен, Додевска, а од другата страна беа Груевски, Протуѓер и Ставрески. Пак зборувавме за буџетот, но тие воопшто, нема трага од намалување на буџетот“, вели  Велија Рамковски во поткастот Бизнис Муабети.

„Така ли“, си тргнав јас по своето.

И?, прашува Мишко Иванов.

А Рамковски одговара – „И затвор“.