Радев заврши со консултациите со партиите за формирање нова Влада во Бугарија

Бугарскиот претседател Румен Радев по дводневни консултации заврши со разговорите со политичките партии во врска со формирањето на нова Влада.

Радев рече дека се надева дека за неколку дена ќе може да го предаде мандатот на партијата „Продолжуваме со промените“.

Од партијата „Има таков народ“ најавија дека ќе бидат лојален партнер на идната коалиција, а копретседателот на Демократска Бугарија – Христо Иванов најави дека очекува преговорите со оној што доби најмногу гласови на парламентарните избори во Бугарија на 14. ноември да завршат во среда.

Иванов смета дека мандатарот „Продолжуваме со промената“ мора да добие голема заслуга за доверба, бидејќи во спротивно нема да има влада во Бугарија.