Поскапуваат горивата – дизелот стигна 87, а бензините 86 и 88 денари

Од вечерва на полноќ ново поскапување на нафтените деривати.

Бензинот поскапува за 2 денари по литар, а дизелот за 1,5 денари.

Цените на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин еуросупер       БС – 95   86,00 (денари/литар);
Моторен бензин еуросупер       БС – 98   88,00 (денари/литар);
Дизел гориво еуродизел             БС (Д-Е V)  87,00 (денари/литар);
Масло за горење екстра лесно  1 (ЕЛ-1)  85,00 (денари/литар);
Мазут                                                М-1 НС 52,294 (денари/килограм).

Oд Регулаторната комисија нагласуваат дека станува збор за максимални вредности на цените за горивата.