Пливачите во зимски услови беа оставени без базен – не смеат да бидат заложници на никого

Пливачките искуства од тренингот во зимски услови ги собра Марија Димишкова

Пливањето е еден од трите базични спортови, покрај атлетиката и гимнастиката, има големо влијание во развојот на децата, целиот систем, развивање на моториката.

Наредно нешто што треба да се случи е државно првенство во пливање.

Овој спорт 20 години се соочува со големи приблеми.

Приватен концесионер на нашиот најголем базен – пливачите не смеат да бидат заложници на никого.

Базенот во СЦ „Борис Трајковски“ повторно им е на располагање на пливачите.

„Пливањето е спорт кој не учи да бидеме дисциплинирани, истрајни, да целиме кон тоа што сме си го замислиле“ вели пливачот Филип Деркоски.