Пет министри од Бугарија и С. Македонија ќе учествуваат на работниот состанок во Софија

Вкупно тројца министри од Бугарија и двајца од С. Македонија ќе учествуваат утре на состанокот на меѓуресорската работна група за соработка во областите на инфраструктурата, транспортот и поврзувањето, соопштија денеска од Министерството за регионален развој и јавни работи.

На состанокот ќе учествуваат вицепремиерот и министер за регионален развој и јавни работи Гроздан Караџов, министерот за локална самоуправа на – Горан Милевски, министрите на транспорт на Бугарија – Николај Сабев, и нашиот министер – Благој Бочварски, како и министерот за енергетиката – Александар Николов.

На работната средба ќе се вклучат исто така и регионалниот заменик-министер Делјана Иванова, Размена Чекиќ-Дуровиќ – државен секретар во Министерството за економија на С. Македонија, и експерти од двете земји.

Учесниците ќе дискутираат на теми, поврзани со транспортот и транспортната поврзаност меѓу двете земји, енергетиката и регионалната политика.