Најново издание на Трилинг – Падна Петков, ЕУ под притисок на Бугарија

ЕУ под притисок на Бугарија и немоќна пред пенетрацијата на Русија. Зошто Софија ја испушта шансата да биде ментор на европеизацијата на регионот? Падна Петков, дали следува и пораз за Ковачевски? Столб што пее, роман како сага за распалена омраза, невозможен оптимизам, демагогија и лицемерство. Ученици без знаење и со лажни вредности. Петкашите во магарешка клупа на незнаење. Трилинг како прозор без ролетни.