Морничав заканувачки мејл: Се повикува на смрт на Додик и Вучиќ, „улиците на Србија ќе бидат полни со крв“

Редакцијата на Блиц добила заканувачки мејл со извештај за наводно поставени бомби во градовите низ Србија, во кој се наведува дека „улиците ќе бидат полни со крв, дека органите ќе летаат на сите страни“.

– Гледам дека сеуште сте кучка, одвратна националистичка стока, ништо не сте научиле, не беше доволно НАТО да ве бомбардира, не се откажувате од идејата за „српско Косово“. Ако НАТО не ве принуди да се откажете, ако првата генерација на ОВК не ве натера да се откажете, ние ќе ве принудиме, со тоа што ќе ја донесеме војната во вашите домови, станови, бизниси, канцеларии, на вашите улици.

Како што убивте невини цивили на Косово, во Босна, во Хрватска, сега ќе видите како е кога на улиците на вашите градови ќе се случи масакр – во мејлот стои дека улиците на Белград, Нови Сад, Пријепоље и Краљево ќе биде полна со крв, а разнесените човечки органи ќе летаат во воздух и ќе се залепат за ѕидовите, пренесува Блиц.

– Дали мислите дека го заборавивме геноцидот од 1913 година? И не сме, како што не го заборавивме масакрот во Рачак, како што не заборавивме ниту еден убиен цивил на Косово. Одмаздата е првенствено наменета за луѓето кои ги сметаме за најодговорни за злосторствата и терористичката политика на српската држава. Сега кога ќе има колатерална штета на тие места, погодете што, кој е крив кога работат со или за вас четничките. Звонко и Милан, ќе ви ја пиеме крвта – стои во мејлот.

Имејлот се однесува на смртта на претседателот на Србија Александар Вучиќ, Милорад Додик, Владимир Путин, СПЦ, Звонко Веселиновиќ, Милан Радоичиќ, „големосрпската терористичка идеологија“ со порака „Слобода на Косово“, пишува Блиц.