Мицкоски: Ковачевски да се охрабри, да договориме датум за избори!

„Единствен начин за да докажеме и покажеме дали анкетите се точни, е да одиме на избори“ – вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Тој го повика Димитар Ковачевски и СДСМ да се охрабрат и да седнат на маса за да договорат датум за предвремени парламентарни избори, на кои граѓаните ќе можат да одлучат.

„Има единствен начин тоа да се покаже и докаже, дали се измислени или не се, е да одиме на избори. Нека се охрабрат и нека го охрабрат Ковачевски да седнеме на маса и да договориме датум за предвремени парламентарни избори. Тоа е единствениот начин да видиме дали анкетите се лажни или не се лажни. Нема друг начин“ – истакна претседателот Мицкоски.

„Единствен начин за да докажеме и покажеме дали е тоа така е да одиме на избори. Тогаш народот ќе си каже дали тие се добрите и нас не чека пораз, или пак работата е сосема поинаква. Само да не биде како после локалните избори да прават математики и гимнастики“ – додаде тој.